Boerenkool invriezen

Je kent het wel: je staat op de markt of in de supermarkt en de boerenkool is in de aanbieding. Het liefst neem je natuurlijk gelijk een paar struiken mee nu de prijs zo laag is, maar wat moet je met al die boerenkool? Elke dag boerenkool eten gaat al snel vervelen, maar zo’n struik is slechts een paar dagen houdbaar in de koelkast. Gelukkig is boerenkool goed in te vriezen. Neem dus gerust een paar struiken mee naar huis en lees hier waar je op moet letten bij het invriezen van je boerenkool.
Voorbereiding

Wanneer je boerenkool gaat invriezen, moet je het eerst voorbereiden. Als je een struik hebt gekocht, dient de kool schoongemaakt en fijngesneden te worden. De boerenkool moet voor het invriezen bovendien geblancheerd te worden. Dit doe je door de kool zo’n drie tot vier minuten in kokend water te leggen. Spoel daarna direct af met koud water om het kookproces te stoppen. Verdeel de kool vervolgens in porties naar keuze en verpak in plastic diepvrieszakken. Het is handig om de datum van invriezen op de zakken te zetten.

Houdbaarheid en bereiding

Ingevroren boerenkool is ongeveer een jaar houdbaar. Als je de boerenkool na invriezen wilt gaan gebruiken, is het van belang dat je de juiste bereidingswijze aanhoudt. De kool is nog vrij rauw, dus als je gekookte boerenkool of stamppot wilt maken, dient de kool nog minstens 20 minuten te koken. Je kunt de boerenkool overigens gewoon bevroren in het kookwater gooien. Wil je de boerenkool roerbakken, dan dient hij wel eerst ontdooit te worden.

Altijd verse boerenkool

Boerenkool invriezen is misschien even een werkje, zeker als je een flinke hoeveelheid gekocht hebt. Toch is het zeker de moeite waard. Je hebt altijd iets in huis om avondeten mee te maken en de boerenkool is erg vers wanneer je hem uit de vriezer haalt.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *